Sjuk

Hej..världen eller några bloggläsare snarare...
Jag har varit lite off det senaste året, eller helt borta faktiskt. Jag har varit sjuk och är det fortfarande.
Jag har drabbats av en autoimmun sjukdom. Kronisk sköldkörtelinflammation, hypotyreos. Det innebär problem med mina hormoner, framförallt sköldkörtelhormonet som styr kroppens ämnesomsättning.
Jag utreds vidare då andra provsvar inte heller är helt normala, mitt kortisol t ex alldeles för högt.
Att det kan bli sådana konsekvenser av att sköldkörteln inte fungerar! Jag har så många symtom och allt faller verkligen på plats. Det orsakar till exempel magproblem och gallstensanfall (ska operera bort gallan snart), inlärningproblem, minnes- och koncentrationsvårigheter , viktuppgång, energibrist, hudproblem och en svår brist på motivation och mycket mer.
Jag som först trodde att jag bara var korkad med en medfödd fallenhet för att lätt gå upp i vikt  ;)
Vägen till diagnos var lång och krokig och tillslut var jag rädd att jag bara inbillat mig (men innerst inne visste jag hela tiden, men man litar dessvärre instinktivt på läkare).
Jag tog kontakt med en specialist, åkte till Stockholm och träffade den absolut mest empatiska och förstående läkaren jag mött. Han lyssnade, begrundade och tog adekvata prover och konstaterade det jag innerst inne vetat i över 10 år. Jag är sjuk!
Insikten är givetvis inte alls kul eller värd ett utropstecken, men jag har ändå vetat det så länge så det känns fantastiskt att en läkare bekräftar det och börjar behandla, så att jag äntligen kan må bra!
Jag mår fortfarande skit, men nu vet jag i alla fall att jag kan må bättre.
Jag har isolerat mig för jag har mått dåligt, från alla jag älskat, mina vänner och till viss del min familj men jag älskar er alla. Tro mig.
Kram// Mia

Kommentarer
Postat av: Ida

Hej gumman!Åh jag blev så glad när jag såg att du var tillbaka, men så blev jag så ledsen när jag såg att du är sjuk :( Det måste vara så fruktansvärt jobbigt!Skönt ändå att du har fått en diagnos och nu kan börja få behandling och skönt för dig att veta varför din kropp beter sig som den gör.Jag finns här om du behöver det.

Jättestor kram från Ida som köpte två teckningar av dig förut.

2010-07-25 @ 12:47:19
URL: http://eldnatt.blogg.se/
Postat av: em

Va skönt att få veta iaf, och att du har mött en bra läkare. Håller tummarna för att det snabbt ska bli bättre nu!

Kramar

2010-08-11 @ 23:52:35
URL: http://glasfjarilen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0