Quickie

Förlåt att jag inte har uppdaterat på ett tag. Har haft några gallstensanfall och känt mig off på grund av det. Idag har jag dessutom varit i Stockholm och tagit blodprover inför läkarbesöket nästa vecka. Jobbigt men nödvändigt!
.
Vad deppigt det känns med ovissheten,  men ska egentligen regera i Sverige? Nu hoppas jag att Alliansen inte får majoritet i alla fall, utan att de bildar en minoritetsregering och i så fall måste söka stöd för beslut. Sverigedemokraterna, herregud har vi inte kommit längre än så? Antagligen, men samhället har blivit hårdare och någon måste få skulden. Då pekas givetvis fingret mot en utsatt grupp, invandrare. Antingen slås sjuka ur samhället eller så får Sveriges invandrare mer eller mindre veta att ca 6 % av Sveriges befolkning inte vill ha dem här. Integrationen har säkerligen misslyckats men klandra dem som bär skuld; Sveriges makthavare. Invandrade människor som jag känner är nu rädda för att bli utvisade! Jag skäms för Sverige faktiskt, i det avseendet. Jag tror inte att en så stor del av Sveriges befolkning är rasister, det vill jag inte tro. Men valresultatet indikerar att det finns problem med segregation i vårt samhälle, större än vad många kunde ana, misstänker jag. Men det är så fruktansvärt fel att angripa ett problem på det här sättet! Dock har vi demokrati så man måste ju dock ta dem på ett visst allvar, många röstade på dem. Det är dags att gå till botten med vad som är fel i samhället när så många röstar på det här sättet. Jag blir genuint ledsen när jag tänker på vilka signaler detta sänder till invandrare i Sverige.
.
Ursäkta men jag var tvungen att ventilera lite, jag funderar mycket kring valet av någon anledning. Den här skissade jag lite snabbt (baserad på ett foto) och scannade in den till min dator. Färglade den med hjälp av min kära ritplatta. Jag ska banne mig lära mig! Babysteps...
.
Tack för de underbara kommentarerna förresten, jag är lyckligt lottad som har så fina läsare!

Bamse är en smart rackare

Detta demonstrerar varför jag röstade Rödgrönt. Bamse och gänget förklarar det på ett bra och lättillgängligt sätt, tycker jag.
Det är både spännande och skrämmande att det är i morgon, eller kanske på måndag som det ska avgöras! Vad tycker ni förresten? Är jag helt fel ute eller håller ni med? Alla åsikter respekteras givetvis, även om jag kanske inte håller med ;) !
.
.
Håller på och ritar på tjejer (som vanligt, det man tycker är roligast är oftast enklast) och vargar. Lägger förhoppningsvis upp något idag eller i morgon. Tack för era fina kommentarer! Kram till er och trevlig helg!

Valtankar och åsikter..

Jag har alltid varit intresserad av politik mer eller mindre, men intresset tilltar när det närmar sig val. Man sugs in i alla debatter och upprörs, tycker och blir förbannad. Går inte att låta bli. Oavsett vad man tycker.
Man får givetvis tycka vad man vill, men jag blir illa till mods när jag läser om regeringens utförsäkringar av sjuka. TV4 nyheterna tog upp ett enskilt fall som jag läste om för tre dagar sedan, innan media rapporterade om det. Läs om det här:  http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html .
Blev så glad att så många läst och uppmärksammat det. Lite ledsen blir jag dock när jag läser kritiken som är riktad mot Emelie som bara ville berätta sin mor, Annicas historia. Att det skulle varit riggat och tajmat. Det är ju inga lögner! Varför ska detta tystas ned? Det var på tiden att det kom upp till ytan. Det här är en mängd människors verklighet, det kommer att hända fler. Varför ska man vara tyst om det? Det är en konsekvens av Alliansens styre med Moderaterna i spetsen, stå för det. Det är viktigt att man får ett ansikte på alla siffror och vetskap om åtminstone en av alla människor som slagits ut ur systemet.
Jag förstår Emelies desperation när hon skrev brevet, Alliansen låtsas som om de inte finns.
.
Jag blev riktigt illa berörd och jag såg SVT:s debatt igår och förväntade mig ett svar? Väntade och väntade men jag fick inget svar? Regeringen distanserar sig från Försäkringskassan och hävdar att det är deras beslut och att DE ska utreda ytterligare. Men försäkringskassan handlar givetvis efter det ny regelverket som Alliansen infört. Det hoppas jag att alla förstår. Regeringen styr Försäkringskassan. Det går inte att bortse ifrån att det är två helt olika ideologier som visserligen närmat sig varandra de senaste åren men som ändå mycket olika. Inget av blocken är perfekta, men för mig är det enkelt. Vill jag att klyftorna mellan människor ska öka eller utjämnas? Jag tror på jämlikhet så igår röstade jag på de Rödgröna. Det jag mest är kritiskt mot i Alliansens politik är att man stramat åt sjukförsäkringen och således utförsäkrat ca 35 000 människor. Som Annica som arbetat i 30 år och betalat för att förhindra att något som detta skulle hända, men nu har de ändrat regler så hon står helt utanför. De beräknas utförsäkra ytterligare 40 000 nästa mandatperiod om de kommer till makten. Sveriges välfärd är något vi svenskar ska var stolta över, och uppskatta. Inte rasera.
.
Jag tycker att Stellan Skarsgårds tal var otroligt bra och sakligt, och han belyste fakta utan att kritisera allt för hårt. Alliansens politik går delvis ut på att privatisera, varför dölja det? Konkurrens är bra på löpbanan, men det är dåligt i ett fotbollslag. En liknelse i alla fall jag kunde ta till mig. Se och begrunda!
.
.
Och så lite färgstark  historia:
.
.
Det här är bara vad jag tycker, men vad ni än tycker och sympatiserar med så gå och rösta i morgon! Det är viktigt att alla får säga sitt!

Jag kommer aldrig känna så här igen, inte för nån..


Bubbly

.
Så nu har jag pillat lite mer på den och ändrat lite, nu är den lite mer färdig, men inte riktigt klar. Finliret, det mest tålamodsprövande är kvar, men det kanske får vänta lite. Det är förresten smärtsamt uppenbart, vilken del av teckningen jag är mest road av att göra ;)
Alltså händer, att rita HÄNDER, jag blir galen. Det är så svårt att rita händer, de är så förbaskat böjliga. Man kan vrida dem lite hur som helst och det gör ju att man måste lära sig att rita dem i hur många vinklar som helst. Det tar tid. En arm eller ett ben kan man ju egentligen bara böja fram och bakåt, vilket blir lättare. Det är ju dessutom lite enklare när man har en referensbild att titta på men den här är ritad ur fantasin, därav de lite irriterande felen. Jag har kommit på att det är väldigt kul att rita mönster sistone, kul att testa olika färger och mönster.
.
Det är också väldigt kul att rita med en wacom-platta, man kan testa så många färgkombinationer och olika sätt. Jag älskar förresten ångra-funktionen. Det är så smidigt men man blir grymt besviken, när man kommer på sig själv med att rita på papper och inse att man ritat för mycket och man kan inte ångra! Pinsamt nog har det hänt. Hehe.
Jag tycker faktiskt att det är mycket knepigare att använda en ritplatta än ett papper och en penna i fysisk form, men det handlar säkert om att vänja sig vid den. Har ni testat en ritplatta? Vad tycker ni?
.
Kramar till er och tack för så fina kommentarer!!

Candyland

.
Åh, vad kul jag har haft det! Jag kopplade in min Wacom-platt som jag fått av Dennis. Kände mig lite otacksam då det gått ganska lång tid sedan jag använde den (min dator kraschade och inställningarna försvann).
Jag skissade det mesta på papper och använde lite akvarell innan jag scannade in den och experimenterade och färglade lite med hjälp av min kära platta. Den är inte riktigt klar än, men jag kunde inte låta bli att lägga in den. Kul! Jag tyckte det senaste jag gjort här har varit lite deppigt och färglöst. Tror att jag kommer använda lite mer färg och wacom-plattan.
Ha en trevlig helg!

On the fence


En snel hest

Hoppas allt är bra med er en så vacker dag som denna! Hösten är underbar så länge solen skiner och marken är någorlunda torr. Alla färger, det är otroligt.  Jag finner mycket inspiration i naturen och säsongernas olika färger.
Idag har jag varit hos doktorn och ärligt talat gråtit lite. Jag är otroligt känslig och emotionell (önskar jag vore lite mer hårdhudad ibland), men det känns bättre, så nu är det slutlipat för idag!
.
Jag glömde ju bort att jag hade börjat med den här. Jag fick ju önskemål om att jag skulle rita en häst, så då började jag på den här araben, hon är dock en korsning har jag bestämt ;) och nu har jag gjort klart den. Vad länge sedan det var jag ritade en häst, herregud.  Ursäkta dröjsmålet, men jag glömmer tyvärr grejer hela tiden. Om ni vill något och ni inte fått respons, kommentera igen och påminn mig! Vad det än må vara ni vill, så skiter jag inte i er, bara glömmer.
.
.

Hehe, vad fel det blev..

Skissade ihop denna. Svårt! Bara en sketen kolpenna och tusch, de går ju inte inte att rita små detaljer med en kolpenna. Utmaning. Dock så är det så att min scanner håller på att lägga av så den blev av någon anledning spegelvänd. Den lever rövare. Ni får helt enkelt använda er fantasi och tänka att hjärtat är på vänster sida för det vet jag naturligtvis att det gör! Jag må vara aningen trög för tillfället men inte dum ;) Jo lite...
Vet ni vad jag ritar på? Jo, vargar! Min sambo ÄLSKAR vargar, har ritat några åt honom men det var ett tag sedan så jag tänkte ge mig på´t  igen, se om jag utvecklats något sedan sist! Coming up!

Respekt

Testade att ändra färgen lite, tyckte att den blev lite mjukare.
.
Ibland häpnar jag över hur mycket bloggvärlden liknar en sandlåda. Det snackas skit, någon tycker si om det och någon tycker så om någon. Det provoceras hit och dit. Jag förstår inte hur folk orkar?
Jag tycker att det är synd att människor lämnar sunt förnuft och respekt utanför datorn. Kan inte bloggosfären vara en plats där vi bygger upp varandra, bygger upp självförtroenden och förändrar världen genom positiv eller åtminstone konstruktiv kritik som kan bädda för utveckling?
Istället för att kasta skit, glåpord och påpeka varandras brister?
Det är en utopisk tanke men det kanske egentligen räcker med att tänka efter lite innan man postar ett inlägg eller en kommentar. Jag tycker att man ska reflektera över hur man själv skulle jag känna om det man skrev istället var riktad till en själv? Jag tröstar mig med en tro om att människor som är elaka, mår sämst själva. Men man blir inte starkare av att trycka ned någon annan.
Missförstå inte, den här bloggen är helt fel forum för den här diskussionen för jag har bloggvärldens finaste läsare. Så positiva,  trots att det jag lägger upp inte alltid är så bra.  Jag är otroligt tacksam för er!
.
Men på andra bloggar kan man bli riktigt ledsen över att se anonyma människors påhopp. Vi har yttrandefrihet i Sverige som tur är, men det är elakheten i vissa personers kommentarer och inlägg jag vänder mig emot. Den onödiga elakheten. Klart att man får tycka, alla tycker inte likadant så är det, det är något man måste acceptera.
Någon kanske tycker att min teckning är jättefin, att fågeln är gullig och pryder sin plats. Någon annan kanske tycker att hon är sned i ansiktet och undrar vad tusen hon har ett fågelbo på huvudet för? Hehe, inte omöjligt. Så måste det få vara.
Jag läste lite bloggar i dag och blev lite nedslagen när jag såg hur respektlösa, människor kan vara och insåg återigen hur tacksam och lyckligt lottad jag är som har er. Tack! ♥
Ha en fin dag!

Förlåt...

Ursäkta för den kassa uppdateringen. Min inspiration har varit lika med noll. Och så har det varit lite turbulent på hemmafronten, min sambo har fått ett enormt lockande erbjudande. Berättar mer sedan, när vi vet mer. Vad gäller tecknandet så börjar jag med något, men sedan så inser jag att jag inte känner något för teckningen och då känns det som att det är kasta energin i sjön. Onödigt.
Vet ni hur jag fick inspiration till den här? Jo i morse gick jag upp, och slogs av tanken att mitt hår verkligen såg ut som ett fågelbo. Ruffsigt och tovigt, på grund av att jag vrider och vänder på mig tusen gånger när jag har ont. Inte fint, men det gav ju upphov till den här teckningen. Hos dig stannar jag kvar, kallar jag den. Fågeln blev lite bättre än tidigare försök tycker jag nog. Den här är bara ritad med blyerts. Min fineliner är slut, katastrof! Får nog införskaffa det snarast. Att ha material ger ju lite mer inspiration, tycker jag ;) Jag har lite roliga ideér, får se om jag inte bara kan visualisera utan också klara av att realisera dem också. Kommer kanske snart!
Tack för peppningen, ni fina, fina människor! Ni gör det värt att blogga ♥
Kram på er!

Fy fasen för rubriksättning...

Jag lever, mår bara inte så väldans bra för tillfället. Det är så tråkigt att livet inte bara kan funka! Jag pratade med min läkare i morse så nu känns det  i och för sig lite bättre. Har ökat på min medicindos med 25 mikrogram, så det inger ju hopp om att allt ska bli bra. Det är verkligen INTE kul när magen brakar, man glömmer allt, tappar tråden i samtal osv.
Nog om det, vill helst inte skriva så mycket om det, då det blir så tråkigt. Problemet är ju att det påverkar min vardag och mitt välbefinnande och skaparglädje, så jag vill/måste ju nämna det. Jag har faktiskt börjat på femtioelva teckningar, utan att överdriva alltför mycket, men ingen blir jag nöjd med. De ligger överallt här i soffan, ni skulle nog storkna. Hehe, Dennis blir sur på mig. Lovar att jag ska rita klart något idag.
Hoppas att allt är bra med er, att ni är friska, krya och glada. Kram på er!
.
.....................

RSS 2.0